З 2022 року з’являться персональні е-кабінети пенсійних накопичень

Опубліковано Olena at 25 Жовтня, 2021

Мінсоцполітики та Мінцифри успішно завершили пілотування Єдиної інформаційної системи соціальної сфери у чотирьох територіальних управліннях соціального захисту населення та п’яти територіальних громадах Київської та Житомирської областей.

Вона дозволить людині, не виходячи з дому, через особистий електронний кабінет звернутись за соціальною допомогою, проконтролювати призначення та отримати її за кілька днів без черг та паперів.

Єдиний соціальний реєстр, створений замість десятка не пов’язаних між собою реєстрів та інформаційних систем, буде єдиним місцем зберігання інформації про людину для надання будь-яких соціальних послуг з потужною системою захисту персональних даних та чітким розмежуванням прав доступу до цієї інформації.

Зокрема, на базі Єдиного соціального реєстру буде консолідуватись вся «пенсійна історія» людини, тобто інформація та документи про формування її пенсії в солідарній та обов’язковій накопичувальній пенсійних системах.

Промислова експлуатація системи розпочнеться у 2022 році. Поступово до системи увійдуть всі види соціальних виплат – від пенсій та субсидій до виплат по малозабезпеченості і допомоги по безробіттю.