Верховна Рада легалізувала віртуальні активи.

Опубліковано Olena at 22 Вересня, 2021

276 депутатів підтримали профільний законопроект.

Загальна капіталізація криптоіндустрії перевищила 2 трильйони доларів США. Вражаючий оборот, як для сектора економіки, який існує менше 10 років.

У нас є потенціал зайняти провідні позиції на світовому крипторинку. Україна – одна з лідерів з використання криптовалюти в світі, за даними Chainanalysis. Тоді навіщо потрібен цей закон? Пояснюємо.

Ми створюємо топову юрисдикцію, де у криптокомпаній будуть прозорі умови взаємовідносин з державою, зручна робота з регулятором і вигідне оподаткування.

В Україні щоденний оборот віртуальних активів становить 1 млрд грн. Але все це знаходиться в тіні. Через це міжнародні біржі не можуть заходити в Україну. З жодної операції з віртуальними активами не платяться податки.

Але завдяки закону це врегулюється. Будуть створені вигідні умови, які дозволять компаніям реєструватися в Україні, а не за кордоном. Бюджету отримувати податки, а підприємцям відчувати себе захищеними. Всього кілька країн у світі легалізували криптоактиви – Німеччина, Люксембург, Сінгапур. Україна буде однією з них.